08.mai.2013

Hun leter etter talenter


Ung gründer. I oktober startet Rachel Montagu rekrutteringsfirmaet Montagu Executive Search. Straks ansetter hun sin femte medarbeider.

rachel1
Rachel Montagu tilhører en gammel, britisk adelsslekt. På kontoret i Stavanger sentrum henger et stort verdenskart. Nederst, i Sør-Atlanterhavet, ligger en britisk øygruppe; South Sandwich Islands. En av øyene heter Montagu etter hennes slekt.

- Jeg kan faktisk spore slekten tilbake til William the Conqueror. (På norsk: Vilhelm Erobreren, engelsk konge fra 1066.) Jeg har også nylig oppdaget et slektsspor til Gange-Rolf, og dersom det kan bevises at Gange-Rolf var norsk, så har jeg faktisk norske aner, sier hun.

“Du må drepe meg for å kneble meg”

Familien eier fortsatt slott utenfor London, og en kan ane et visst aristokratisk sus rundt 39-åringen. Hun har våpenskjold på visittkortet, og hun sier det ikke er adelen, men verdiene slekten sto for som fascinerer; styrke og integritet, for eksempel. – På slektens våpenskjold står det Disponendo non mutando me: som betyr noe slikt som You have to kill me to silence me.

Vil finne talentene. Montagu har arbeidet med headhunting siden 1994, først i London, siden i Stavanger. Hun etablerte og har vært partner i rekrutteringsselskapet Backer Skeie i Stavanger og vært daglig leder i rekrutteringsselskapet Futurestep Norges stavangerkontor. – Jeg brenner for å finne de beste talentene, de beste menneskene til toppstillinger. Til det bruker jeg mitt norske og internasjonale nettverk. Vi har gjort business fra dag én, sier hun. Det er olje- og energisektoren som er Montagus målgruppe. Hun skulle gjerne ønske at offentlig sektor også brukte rekrutteringsselskaper: – Jeg tror offentlig sektor går glipp av mange gode hoder. Et rekrutteringsselskap har ekspertise på å finne akkurat rette personen for en type stilling, reklamerer hun.

Fascinert av Østen
Montagu leier kontorlokaler i Kongsgårdbakken av Folke Hermansens enke, Yuhong Jin Hermansen. Hun har kontorer i samme bygg, og Rachel Montagu har som mål å lære seg mandarin. – Jeg har alltid vært opptatt av Østen, og hadde Kina som tema for min masteroppgave. Jeg elsker bøker om historie; kinesisk og japansk, men også nordisk. Nå leser hun Heimskringla. Hun ser sammenheng i interessen for historie med jobben som headhunter; fascinasjonen for mennesker og samfunnet de lever i.

Mentor for innvandrerungdom
Rachel Montagu har sagt ja til å være mentor for unge gründere med innvandrerbakgrunn gjennom Internasjonalt Hus. – Drivkraften bak alt mitt arbeid er å skape verdier, hjelpe folk til å finne løsninger og “løfte” Stavanger i internasjonale miljø. Jeg vil gjerne hjelpe folk i utlandet å velge Stavanger som arbeidsplass.

AV: Helene Andreassen, Stavanger Aftenblad  14 mars 2013


Eldre innlegg